​​​​​​​Palvelusatama, syvyys 1,5 - 1,7 m.
Haapasaari oli vuoteen 1973 saakka Suomen pienin itsenäinen kunta. Tuona vuonna Haapasaari liitettiin Kotkaan. Saarella on edelleen vanha kunnantalo, joka toimii nykyisin yksityisasuntona.
Vierasvenelaituri sijaitsee kirkon rannassa, Kylänlahden pohjukassa. Saarella on polttoaineen jakelupiste, kauppa ja asiamiesposti. Itse saaristolaiskylä toimii nähtävyytenä, mutta muutakin nähtävää saarella on: koululla järjestetään kesäisin taideleirejä ja -näyttelyitä, koulun viereisessä aitassa toimii saaren historiasta kertova museo. Koulun läheisyydessä on vuonna 1858 rakennettu kirkko, joka on nykyisin osa Kotka-Kymin seurakuntaa, kesäisin kirkko on  suosittu kaste- ja vihkikirkko. Haapasaaren Osuuskauppa on oma nähtävyytensä, vireä, Suomen pienin sekin. Saarella on miinanraivaajien muistoksi pystytetty Pro Patria muistomerkki.
Haapasaarella  toimii merivartioasema, jossa veneteitse Suomeen ja Suomesta pois matkaavat voivat käydä passi- ja tullitarkastuksessa. Katsomisen arvoisia ovat myös puokki (tähystys- ja merkinantotorni, tutustuminen luvanvaraista, puokki on puolustusvoimien käytössä) sekä puikkarikuuri, jossa tanssahdellaan Puikkaripäiviä jokaisen heinäkuun kolmantena viikonloppuna.
Ylös / Back to Top