Vaikkei haluaisikaan... niin alkoi se... Rakennusvuosi 5.
Oikeastaan vesille laskuun alkoi uskoa itse vasta, kun sai vietyä rekisteröintihakemuksen maistraattiin.
Ja... tulihan Pakkelipokasta todella(kin) Pakkelipokka, vaikka nimi onkin monille iso ihmetys. Pakkelipokka ei kuulemma voi olla veneen nimi... Miksei muka?
Juhannus meni vielä tänä vuonna sivu suun, mutta lopulta koitti se päivä, jolloin venhomme vesille mieli...
Sateisena maanantaiaamuna, 1.7.2002, kymmenen vuotta ensimmäisen valmistumisensa jälkeen, Holmömme sai suolavettä kölinsä alle - mutta vain vuorokaudeksi. 
Synnytystuskat alkoivat, kun pohja vettä kosketti. Vene vuosi hieman siitä ainoasta paikasta, jota emme itse olleet tehneet - kölistä. Koeajo ja seuraavana aamuna vene ylös vuodon tukkimiseksi.
Koeajo paljasti myös sen, että potkurissamme olisi parantamisen varaa. No, se tuli hoidettua siinä samalla.
Tiistaiaamu, 2.7.2002, koitti...
Kun maissa kalarauta avattiin, syyllinen löytyi heti - pulttien kiinnityskohdissa ei juurikaan ollut sikaa. No, nyt on!!! Potkurin kanssa meillä oli onnea. Päätimme hankkia kokonaan uuden potkurin ja jättää vanhan varapotkuriksi. Saimme tuntitolkulla soiteltuamme uuden Veneakselistosta Porvoosta. Enää oli edessä vain yksi ongelma, missä saisimme kesälomien ollessa vilkkaimmillaan koneistettua potkurin akseliimme sopivaksi???
Saatuamme kahdesta paikasta vastaukseksi "ei oota", käännyimme meille tutuksi tulleen liikkeen puoleen. Sieltä saimme tietää, että sorvi on myyty! Siinä menivät toiveemme. Sorvia ei oltu kuitenkaan vielä purettu ja se saikin viimeisenä työnään sorvata potkurimme. Työtä tehtiin kolme päivää ja uusi lasku koitti torstaina. Jännitystä oli ilmassa melkein yhtä paljon kuin ensimmäisellä kerralla. Tosin veneen nosturin nokassa keikkumiseen alkoi jo tottua...
Kesä 2002: teimme ensimmäiset saarireissut. Kaikkea pientä on esiintynyt, mutta meille sanottiinkin: jos luulette, että vene on valmis, erehdytte, työ alkaa vasta siitä! Se taisi olla ainakin puoliksi totta!
Näiden sivujen tulevaisuutta on toivottavasti yhä uudet ja uudet kertomukset mukavista merimatkoistamme. Suotuisia tuulia ja mukavia matkoja itse kullekin!
Jos merellä tai satamassa tapaamme, tervetuloa laivastovierailulle!
Ylös / Back to Top