Tämän jälkeen siirryimme ehostamaan ulkopuolta, jotta saisimme ennen talvea ovet ja ikkunat paikoilleen.
Heinäkuu meni ulkopintojen lasikuiduttamisessa, pakkeloinnissa, hiomisessa ja pohjamaalauksessa. Vihdoin 12. elokuuta 1999 kuitenkin tapahtui: Pakkelipokka sai ylleen uutta maalia. Tuntui kuin yhdessä hujauksessa olisi tulleet kesän ainoat aikaansaannokset. Kaikki pitkä ja pölyinen pohjatyö meni piiloon, uusi puhdas maalipinta tuli tilalle.
Elokuussa laitettiin ikkunat ja ovet paikoilleen. Yksinkertainen asia tuntui silloin ylivoimaiselta. Ikkunat tehtiin tehtaalla kahteen kertaan; ensimmäisellä kerralla sävy oli väärä. Kun lopulta pääsimme laittamaan ikkunoita paikoilleen, olivat tiivisteet väärät.Siinä vaiheessa ikkunantoimittajan ammattitaito oli silmissämme pudonnut pohjalukemiin!
Onneksi...emme edes yrittäneet saada etuhytin taiteltua plexiovea Kotkasta. Apu löytyi hieman yllättäen Internetin avustuksella Kiuruvedeltä. Ystävällistä palvelua ja ovi tuli matkahuoltoon toimitettuna ajallaan.
Halusimme myös ajohytin oven plexistä. Se olikin helpompi toteuttaa, koska siinä ei ole taitoksia.
Tuli syksy. Siirryimme mielestämme hyvissä ajoin sisätöihin, ajohyttiä sisustamaan. Päälinjat tuli selväksi edellisenä talvena takahyttiä tehtäessä.  Ajohyttiin tuli aterio, johon mahtuu  ruokailemaan neljä aikuista.
Suurin suunnittelua vaativa ongelmakohta tulisi olemaan ohjaamo. Miten siitä tehdään toimiva?
Ongelmaa on ollut helppo siirtää tulevaisuuteen tähän asti, mutta kohta se on väistämättä edessä.
Syksy yritti muuttua talveksi ja toi mukanaan myrskyt. Näissä myrskyissä mökkiimme (14x6x6 metriä) tuli kolmesti vedet sisälle ja se, uskomatonta kyllä, liikkui.
Joulukuu meni tulvien tuhoja korjaillessa. Kun edelliset sai selvittyä, tuli uusi... Katsotaan, mitä uusi vuosituhat tuo tullessaan!
2000
Uusi vuosituhat - uudet kujeet!
Oikeastaan voisi sanoa, että kaikki "kiva" on ohitse - suunnittelu, linjojen sopiminen, "sielun silmin näkeminen"... Uusi vuosituhat alkoi jo sovittuja linjoja toteuttaen.
Talven aikana sisustettiin ajohytti loppuun. Muun muassa se ajatuksia ja mietteitä herättänyt "ohjauspulpetti". 
Teimme pöydät, portaat, lattiat ja vihdoin ja viimein huhtikuussa ne olivat malliin leikattuina, hiottuina ja kaikin puolin viimeisteltyinä, valmiina lakkaukseen.
Toukokuussa siirryimme "viimeiseen savottaan", etuhytin ja WC:n sisustukseen. Hauskin vaihe oli WC:n oven tekeminen, siinä pääsi taas käyttämään mielikuvitustaan ja kokeilemaan uutta.
Ylös / Back to Top